13 de maig, 2022

DESCOBRINT GUSTOS I AROMES 13.05.22

 Hola a tothom!

Tenim novetats per explicar-vos. Continuem cuidant l'hort amb l'ajuda del Quimet. Anem tot sovint a mirar com estan totes les plantes i regar sempre que cal.

Però a l'hort no hi ha només hortalisses, sinó que també hi tenim algunes plantes aromàtiques. Les volem conèixer bé i saber-ne totes les utilitats.

El Quimet ens va preparar una selecció de plantes aromàtiques fresques i assecades per poder apreciar-ne l'olor.

Ara ja sabem que les podem utilitzar a la cuina, per fer infusions, per elaborar sabons i cremes ...

De moment hem pogut fer servir un sabó amb espígol per rentar-nos les mans més bé que mai i també hem tastat algunes infusions. Al matí preparem una gerra plena d'aigua calenta infusionant alguna planta aromàtica i després d'esmorzar ja la podem provar. Si ens agrada molt, repetim! 













La Irene ens ha explicat que el seu avi té un hort i ella l'ajuda tot sovint. Ens ha portat unes patateres que havia plantat per poder observar bé la planta que creix d'un tros de patata. En tenim una plantada per poder veure com creix i esperem poder collir patates d'aquí a uns dies.

Hem parlat també de les hortalisses i fruites que es poden recollir a cada estació de l'any. Ara que som a la primavera és època de MADUIXES  🍓🍓🍓🍓🍓












Sempre volem treballar la part creativa i plàstica de tot allò que estem aprenent. Aquests dies hem volgut fer hortalisses de fang per poder-les pintar després. Ens agrada molt modelar amb fang.  













Ja estem parlant pels descosits! Estem molt atents a les explicacions dels nostres amics i amigues per poder saber com són les seves habitacions. Quan acaben les exposicions tenim un munt de preguntes que ens responen molt bé.









FEM PSICO!
Aquests dies estem aprenent alguns jocs tradicionals als quals jugaven els nostres avis: la xarranca, tomba la llauna, el set i mig, baldufes, ... El dia de la festa hi jugarem plegats!




També dediquem una estona a fer joc lliure.




ENGLISH TIME
We reviewed the story of "The very hungry caterpillar" and created our own CATERPILLAR. 
Després hem fet curses per veure qui es menjava la "leaf" 🍃 primer... Ho voleu veure? 






La Irene ha estat molts dies amb nosaltres. Ens ha agradat poder compartir activitats, jocs i estones amb ella. Ara ja ha acabat la seva estada de pràctiques a l'escola, però esperem veure-la aviat.



TALLER DE PLANTES MÀGIQUES

Dimecres al matí vam tenir la visita de l'Eva i la Patrícia, dues expertes en plantes màgiques. Ens han explicat un munt de coses sobre les herbes aromàtiques. Hem pogut tocar, olorar tarongina, menta, romaní, farigola, espígol... i hem preparat una bossa d'infusió, un saquet d'olor i oli de calèndula. L'oli l'hem de guardar a les fosques durant quinze dies i anar-lo remenant de tant en tant. Quan estigui ben preparat, ens l'emportarem a casa també.











Ens acomiadem desitjant que pogueu olorar tantes plantes aromàtiques com hem pogut fer nosaltres aquests dies!


Ahh i aviseu a tots els avis i àvies que els esperem el proper divendres 20 de maig a les 16.00h a l'escola per jugar i berenar plegats!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada