04 de febrer, 2022

ENS ENDINSEM AL MAR 04.02.22

 Ja tornem a ser aquí!

Aquests dies estem investigant sobre el fons marí, els animals que hi podem trobar, quines plantes hi ha ...

Ens hem repartit la feina en dos grups i després cadascun d'aquests grups ha explicat a l'altre tot el que ha descobert. Ens ha agradat escoltar els companys i hem fet preguntes interessants. 

Ara continuarem descobrint altres aspectes del fons marí i així en sabrem molt.








Ara que sabem moltes coses del peixos que viuen al mar, hem pogut veure de primera mà algunes d'aquestes característiques. El que més ens ha sorprès ha estat veure la brillantor de les escates i com són les brànquies que els permeten respirar dins de l'aigua. Fixeu-vos-hi bé perquè nosaltres teníem molt clar que observar vol dir mirar amb atenció i ajudats amb les lupes podíem veure molts detalls.













La Irene ens ha proposat una activitat per reflexionar sobre la contaminació marina. Hem parlat molt sobre la reducció, la reutilització i el reciclatge dels materials. Tothom ha explicat la seva experiència a la platja i si ha trobat deixalles que no hi haurien de ser. Després ens ha proposat decorar una bossa de roba que podrem utilitzar sempre que vulguem, així no farem servir bosses de plàstic quan anem a comprar. Estem molt contents i contentes d'haver-les fet i tenim ganes de fer-la servir!








L'HORA DE FER MÚSICA

A les estones de Música estem aprenent unes cançons molt divertides que parlen d'un cavallet de mar, d'un pop, una petxina i una sardina, i d'un tauró que en realitat resulta ser un home disfressat de tauró. 

CANÇÓ "El cavallet de mar" (cliqueu l'enllaç)

CONTE I CANÇÓ "Tauró a la vista" (Oriol Canals)


CANÇÓ "El pop i la petxina" (popular)


A més a més hem fet MÀGIA! A casa haureu vist uns trossets de llana blava llargs o curts. Per fer la màgia cal que amagueu la llana dins la mà i estireu una punta mentre canteu TUUUU. A classe els hem classificat i hem seguit la "cançó del llarg i el curt". 



ENGLISH TIME
Com ja sabeu, cada setmana tenim l'ajuda de la teacher Mireia per aprendre a parlar més en anglès. Un dia ens va ajudar a fer seriacions amb petxines i closques de cargols de mar. Les sabíem fer molt bé en català i en anglès.



Donant la benvinguda al winter vam escoltar el conte "Sneezy the Snowman". It's a funny story about a snowman, un ninot de neu que té fred i vol escalfar-se, però... What happens when a snowman gets warm? He melted! Es desfà!

Vam fer un experiment amb hot water and cold water i amb un gel (ice), per veure exactament el que li va passar al snowman.



Ja sabeu que ens agraden molt els colors. Com que tenim ganes de millorar molt el nostre traç, fem cercles de colors amb retoladors tot envoltant uns gomets. 





El divendres passat vam parlar molt del DENIP, el Dia Internacional de la No Violència i de la Pau. Vam escoltar i cantar algunes cançons i vam parlar del que vol dir la PAU. Vam passar una tarda molt agradable acolorint amb aquarel·les unes mandales molt boniques.

Aquesta setmana TEATRE
Ja feia dies que el grup de teatre esperàvem representar el conte "El pastís és tan amunt". Els personatges estaven preparadíssims per la seva actuació i ho han fet tan bé que han rebut molts aplaudiments. 












Quines ganes que teníem d'anar d'excursió 👋👋👋👋
Hem pogut anar a l'Aquarium i veure així molts animals marins. Ens ha fet molta il·lusió veure un cavallet de mar remenut, un pop que s'enganxa al vidre amb els seus tentacles, uns taurons nedant per sobre dels nostres caps ... i un munt d'aquaris plens de peixos, anemones, algues ....
Però sobretot ens ho hem passat la mar de bé ajudant a un peix amb problemes. 









Tenim ganes de continuar explicant-vos tot el que fem aquests dies a la classe. Fins aviat!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada