26 de novembre, 2021

QUE BO QUE ÉS EL PA! 26.11.21

 

Avui  ja us podem explicar quin és el nostre nou projecte!

Potser ja ha arribat a les orelles de totes les famílies, però ens fa il·lusió explicar-vos que estem descobrint un munt de coses sobre el pa. El Sr. Marcel·lí ens va engrescar a investigar sobre el seu ofici. Va ser molt divertit trobar sota unes estovalles un munt d'estris de forner. També vam veure i escoltar amb atenció el missatge que ens va deixar a l'ordinador.








De seguida hem volgut saber quins són els ingredients per elaborar el pa. Hem vist i tocat espigues de cereals, diferents farines, llevat, sal i aigua. 

Ens ho passem bé destriant els grans de blat, passant la farina integral pel sedàs ... i enfarinar-nos una mica.






A la classe ja hem vist alguns tipus de pans diferents. Ens agraden especialment els pans amb diferents formes. Hem tingut cargols de pa, cocodrils de pa, cors de pa ...

Ara tenim ganes de veure moltes varietats de pans ben acompanyats de coses dolces o salades en els nostres esmorzars especials dels dijous. Ja us ho explicarem bé!




FEM PASTA DE SAL

Aviat voldrem fer pa de debò, però abans hem practicat amb la pasta de sal. Ens hem embrutat molt les mans barrejant els ingredients per fer la massa i després de jugar una estona amb aquesta massa, fer un cargol ben bonic.






LLETRES I MÉS LLETRES, NÚMEROS I MÉS NÚMEROS

Entremig de tanta farina no ens oblidem de les lletres i de les paraules que volem aprendre. De vegades confegim aquestes paraules buscant totes les lletres dins de la capsa de fusta i quan ja les hem trobat, escrivim la paraula amb el llapis.





De vegades també escrivim els números que estem aprenent en una pissarra especial: l'esquena dels nostres amics i amigues. Proveu-ho a casa i a veure si endevineu quin número us han escrit.






L'HORA DE FER MÚSICA

Ens agrada començar les estones de música jugant al joc del so i silenci, bé individualment o bé per parelles. És una manera de preparar les orelles per escoltar.




Després en rotllana cantem i ballem amb la cançó "Preparats" de les Grimpallunes. Aquí la teniu per ballar-la a casa:



ENGLISH TIME    

Aquests dies hem explicat aquest conte i hem jugat a run to the colour: havíem de córrer a tocar el color que la teacher deia. 



Després hem dibuixat individualment el nostre monstre amb els colors i les parts del cos que ens anava dient la teacher: take colour blue and draw a nose...
També hem jugat al Simon says: touch tour eyes,        jump... ens costava una mica diferenciar si ho deia    el Simon però ha estat molt divertit.
Ens ha agradat repassar la cançó de les parts del        cos: Head, shoulders , knees and toes





CONCURS DE FOTOGRAFIA

Us animem a participar en un concurs de fotografia per mostrar la vostra percepció de l'Objectiu General. Segur que trobareu com transmetre la positivitat, l'entusiasme, la creativitat i la disposició al canvi a través d'una imatge que podeu captar amb la càmera. 
Podeu participar enviant-me la vostra fotografia per correu electrònic.
Esperem rebre les vostres fotos i donar molta feina al jurat.
Al gener sabrem quines fotografies han guanyat!



Fins aviat! Us recomanem tastar un bon pa i també fer-ne a casa.
Petons d'elefant! 🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘🐘


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada